Salgsprosessen

Kunden har mer makt enn noensinne

Likevel fortsetter de fleste å kjøre på i samme spor med cold calls og selgere ute på hunting for å close salg. Men virker det ? ......... Som på de fleste andre arenaer har utviklingen også tatt store steg innenfor salg. Å selge på gamlemåten kan selvfølgelig fortsatt gi resultater  -  men dessverre ikke i nærheten av hva en tidligere kunne oppnå..

Hvem er det av ledere i dag som med hånden på hjertet kan si at de aldri har kommet med denne strofen når de får henvendelse fra en selger .... Bare send meg en mail, så skal jeg se på det ..... ??

Så hva med å faktisk ta hensyn til at dine kunder ikke lenger er så glad i telefoner og tilfeldige drop in besøk fra selgere, og heller begynne å se det fra kundens ståsted....?

Å Google er like naturlig som å gå på jobb, og Facebook er nå landets største mediekanal.

Det burde ikke være noen overraskelse men det ser ikke ut til at alle helt har fått det med seg. Dine kunder handler nemlig på samme måten som du selv, og de fleste andre også gjør. 

  • 93% av alle kjøp starter med et Google søk.

  • 60% har allerede bestemt seg hva de skal kjøpe når det snakker med en selger.

  • 7 av 10 (unge) bruker mobil til å sjekke pris på et produkt mens de står i en butikk.

 

Selgerinitiativ (Outbound)

Tradisjonelle salgs- og markedsføringsmetoder fokuserer på å finne og påvirke nye potensielle kunder. Noe som i dagens digitale hverdag er lite effektivt og har en relativ høy kostnad.

Kjøperintitiativ (Inbound)

Den nye salgsprosessen, som tar i bruk og strukturerer digitale verktøy som langt på vei de aller fleste allerede bruker i dag, genererer opptil 70% flere leads og koster 62% mindre enn tradisjonell salg og markedsføring.

 

Fortsatt salg, men på kundens premisser

Hva med din bedrift ? Liker dere fortsatt å gjøre som dere alltid har gjort med kalde telefoner og produktpushing, eller ønsker dere å slutte å mase og heller la de rette kundene komme til dere...

Litt Ole Brumm til slutt

Som i livet ellers handler det ikke om enten eller .... Selv om bedriften tilpasser dagens digitale virkelighet, vil det alltid være rom for etablerte kompetanser og erfaringer omkring salg, markedsføring og kundepleie. Folk vil fortsatt handle med folk - og det vil alltid handle om salg.