Nettbutikk er hardt arbeid


Nettbutikk er hardt arbeid

Salg på nett kommer ikke av seg selv

Det er faktisk forbløffende mange som tror at det å drive nettbutikk er a walk in the park. Bare en kommer seg på nett med et kult design og får stuet inn noen produkter, så strømmer bestillingene inn av seg selv.

Mine erfaringer at alt for mange tror at det å drive nettbutikk er så mye enklere enn tradisjonell business.

Ting tar tid

Det er mange som sliter med å svare skikkelig på et enkelt spørsmål som - hvor mye tid har du/dere tenkt å bruke pr. dag på nettbutikken? Hard jobbing og fokus, er nok fortsatt en av de viktigste suksessfaktorene en må ha i bunn, hvis en skal lykkes. Det er ingenting som går av seg selv.

Velg riktig plattform

At det krever sin mann å drive nettbutikk er en ting, men dessverre er det også alt for mange som "ramler av" før de i det hele tatt har kommet skikkelig igang. Enten en velger en rimelig "gratisversjon" (for de som ennå ikke har forstått at ingenting er gratis) eller en relativt kostbar løsning, blir en i større eller mindre grad overlatt til seg selv når teknisk leverandør har satt opp rammeverket. Da er det klart for å starte med å strukturere butikken med kategorier, sette opp menyer og legge varer i "hyllene" med tekst og bilder.

Ha tålmodighet

Alle som har prøvd vet at det er nå jobben begynner. Det er i denne fasen mange går på en smell. Og det er ikke uvanlig at det kan gå opp mot et år før en faktisk er klar til å publisere butikken på nett.

Når en så endelig har fått publisert butikken kan en spennende og i mange tilfeller også innbringende, reise begynne. Forutsatt at en har tilgjengelig kompetanse på drift av nettbutikk, og kapasitet nok til å gjøre den jobben som kreves.

Nettbutikk er og skal være tøft

Det har i de siste årene vært en voldsom vekst i antall norske nettbutikker, og at det har vært en viss naivitet blant mange av disse ser en nå ved at opp mot halvparten forsvinner igjen etter et par års drift. Markedet har blitt mye tøffere, både på grunn av en mye høyere grad av kompetanse og profesjonalitet på verktøy, betaling og logistikk, og ikke minst kravet til hard jobbing og fokus på markedsføring.

Perfekt for kundefokus og innholdsmarkedsføring

Det positive er nok at nye muligheter gir nye gevinster, og handels-kremmere vil alltid overleve. Handel på nett er skreddersydd for fremadstormende kremmere som ser de digitale utfordringene som sine fremste muligheter ?

#nettbutikk #salg #innholdsmarkedsføring

Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
No tags yet.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • LinkedIn Social Icon