Hvor er dine kunder i kjøpsprosessen

Det handler fortsatt om salg.

I utgangspunktet er tilsynelatende kampen om kundene den samme som alltid. Det handler om å få flest mulig signerte kontrakter og pling i bjella. Med andre ord, det handler som alltid om salg.

I mange tilfeller handler det om en salig blanding av kundeadferd, behovsanalyser, produktfordeler og et utall salgsfremmende virkemidler som alle skal bidra for at selger skal close et nytt salg. Med en erfaren og ”godt skodd” selger, og riktig miks av hjelpemidler har en for det meste alltid klart å holde salgsbudsjettene på et godt nivå.

At det fortsatt handler om salg er alle enige om. At vår digitale hverdag har snudd bedriftenes prosesser for å oppnå salg helt på hodet, er det derimot på langt nær alle som har fått med seg. I dag er det kjøperen som har hjelpemidlene på sin side, og som dermed er ”godt skodd” for kjøpsprosessen.

Slik kan en kjøpsprosess være i dag

Den nye kjøpsprosessen vises godt i eksempelet fra think with Google hvor en følger Stacy på jakt mot sin nye bil.

I løpet av 3 måneder bruker hun hele 900 digitale steg for å kvalifisere sitt kjøp.

Verdt å merke seg:

  • 71% søk på mobil

  • Søk både på produkt, funksjon, sammenligning, økonomi og lokalisering.

Hvor er dine kunder i kjøpsprosessen

Mange vil nok si at dette gjelder ikke for meg og min bransje, og spesielt ikke for oss som driver med B2B. Artikkelen The Car-Buying Process: One Consumer's 900+ Digital Interactions, kan kanskje være litt vel mye for enkelte, men essensen i den er ikke til å ta feil av. Skal bedriften fortsatt leve av kunder som kjøper ens varer, er en nødt til å være tilstede i hele kjøpsprosessen. En må dermed være i stand til å svare på spørsmål som kundene har i.

  • Erkjennelsesfasen

  • Evalueringsfasen

  • Beslutningsfasen

I tillegg må en kunne serve kundene 100% på mobil og ha et skikkelig opplegg for å takle selve prosessen. Da kan det endelig være på tide å sale opp selgeren til å close salget i mål.

#kjøpsprosessen #erkjennelsesfasen #evalueringsfasen #beslutningsfasen #thinkwithgoogle #salg

Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
No tags yet.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • LinkedIn Social Icon